Lezingen

Lezing Hondentaal

Honden communiceren non-stop met hun omgeving. Zij zenden constant signalen uit die informatie geven over hun gesteldheid. Zij doen dit voornamelijk via lichaamstaal. De lichaamstaal van een hond omvat de stand van elk lichaamsdeel. Zowel afzonderlijk, als in het geheel genomen. Zowel in stilstand, als in beweging. Vanaf het puntje van een hondenneus, tot aan het uiterste topje van de staart en vanaf de tenen tot aan de oren. Zelfs de haren van honden kunnen signalen afgeven.

Als je op het internet op zoek gaat naar informatie over de lichaamstaal van honden, dan zul je vele stellige beweringen voorbij zien komen. Het is mede hierdoor, dat ik het noodzakelijk vind om er hier op mijn website ook op in te gaan.

Wanneer je als mens de beste begeleiding aan jouw hond wilt kunnen geven, dan is het belangrijk dat je inzicht krijgt in de communicatievormen van jouw hond en die van honden in het algemeen. Het leren begrijpen en lezen van honden, kan miscommunicatie en eventuele escalatie, voorkomen.

Voor het behalen van het Basiscursus certificaat dient u deze lezing gevolgd te hebben.

 

 

Duur lezing 2,5 uur.
inbegrepen bij de Basiscursus
Niet cursist: €30,-
Extra familielid cursist € 25,-
Locatie: Eindhoven
Datum/tijd: zie Agenda

Lezing Honden opvoeden

Hoe leren honden? Er wordt veel gezegd en geschreven over wat een hond wel of niet begrijpt. Je mag nooit corrigeren want dan worden ze bang of juist dat je een duidelijke leider moet zijn. Wat is hiervan nu waar en wat niet?

Deze lezing is bedoeld als leidraad. Hoe maak je jouw hond duidelijk wat je van hem wilt en wat hij beter kan laten. Daar zijn verschillende manieren voor, iedere hond-baas combinatie zal daar zijn eigen weg in moeten vinden. Maar wat wel hetzelfde is voor iedere hond dat zijn de basis leerprincipes. En daar gaat deze lezing over. Als je weet hoe een hond leert dan kun je zelf de keuze maken die bij jou past. Ben je een natuurlijke leider of werk je veel liever met veel beloningen. Misschien hoef je helemaal niet te kiezen en werkt een combinatie van deze zaken wel het beste.

Wil je weten hoe honden leren en hoe jij hier goed op in kunt spelen dan is deze lezing een uitstekende manier om je kennis aan te vullen.

Voor het behalen van het Gehoorzame Hond 1 certificaat dient u deze lezing gevolgd te hebben.

Duur lezing 2,5 uur
Inbegrepen bij de cursus Gehoorzame hond 1
Niet cursist: €30,-
Extra familielid cursist € 25,-
Locatie: Eindhoven
Datum/tijd: zie Agenda